Arī šogad būs Karpatu brauciens

Neskatoties ne uz kādām peripetijām ar plaši piesaukto krīzi, arī šogad nekas nemainās un jūnija sākumā notiks nedēļu ilgs brauciens uz Karpatu kalniem Ukrainā. Programmā kā vienmēr - kalni, pārgājieni, ūdenskritumi, vakari ar vīnu un šašliku, svaigas zemenes no Aizkarpatiem un krokusi Goverlas virsotnē.

Sīkākas ziņas par brauciena laiku, izmaksām, pieteikšanos publicēšu mēneša beigās. Bet ja ir kādi jautājumi jau tagad, priecāšos atbildēt!

Bet līdz tam, nedaudz par iepriekšējiem gadiem:
  • Pirmais brauciens uz Karpatiem bija 2005. gadā. Tas izvērtās par absolūti spontānu stopēšanas piedzīvojumu, kura laikā divas tolaik blondas meitenes izceļojās no Truskavecas līdz Užgorodai, Solotvinai un visbeidzot Karpatu pērlei - Jaremčai. Izbaudījām iepirkšanos čigānu tirgū, dzērām fantastisku mājas vīnu, par 1 latu nakšņojām lauku sētas saimniecības ēkā, ēdām ķiršus un melnā zīdkoka augļus, bijām cirkū un kāpām Goverlā. Piedzīvojumiem pilnā nedēļa lika saprast, ka uz šejieni brauksim vēl.
  • Nākamajā, 2006. gadā, viss jau bija saplānots un kopā ar draudzeni Ilzi braucām jau ar konkrētu nolūku - nedēļu dzīvot kūrortpilsētiņā Jaremčā, iepazīt apkārtni un uzkāpt Goverlā, kur iepriekšējo gadu pēkšņas veselības likstas dēļ neuzkāpu. Mums palaimējās ar fantastisku gidu - Pans Ivans ne tikai gādāja par jautrību nebūt ne vieglajā ceļā uz Goverlas virsotni, bet arī mācīja ukraiņu tūristu dziesmas, parādīja romantisku, no ledus laikmeta saglabājušos ezeriņu un aizveda uz ekstrēmu taku gar Ukrainas aigstāko ūdenskritumu. Pirmo reizi dzērām šampanieti Ukrainas augstākajā virsotnē, iepazināmies ar lieliskiem cilvēkiem no Kijevas, Harkovas, Dņepropetrovskas.
  • Pirmais grupas brauciens: 11 cilvēki manā vadībā devās iepazīt Karpatu burvību. Braucienu uztvēru ar bažām, jo gida lomā biju pirmo reizi, taču viss izdevās lieliski. Pirmo reizi atklāju fantastisku lietu - laikā, kad ielejā var ēst zemenes, kalnu virsotnēs vēl zied krokusu lauki. Starp citu, vietējos restorānos pasniedz fantastiskus nacionālās virtuves ēdienus un visu vakaru pamatīgi uzdzīvot par 10 latiem.
  • Otrais grupas brauciens, nu jau 16 cilvēki. Līdz šim jautrākais un arī labāk organizētais brauciens. Naktsmājas kā vienmēr tās pašas - Vasila un Svetlanas Kuharsku viesu nams Jaremčas piekalnītē, bet šoreiz pa Ukrainu nebraucām ar sabiedrisko transportu, bet ar vietējās tūrisma firmiņas busu un lielisku gidu komplektā. Atkal kāpām Goverlā, pirmo reizi viesojāmies Verhovinas ciemā pie tautas mūzikas zinātāja, izlijām līdz ādai, apmeklējot ainavisko Maņavskij ūdenskritumu. Kā vienmēr - vakari ar vīnu un šašliku, dziesmas līdz rīta gaismai, pārgājieni un absolūta jautrība.
Ceru, ka šo sarakstu varēšu turpināt arī ar stāstu par lielisko šī gada Karpatu ceļojumu.

2 komentāri:

  1. Anonīms2/16/2009

    Jābrauc obligāti!!!

    AtbildētDzēst
  2. you can also find the newest hotels, guest houses here. Checked by people: http://dyoma.pp.ua/2018/06/09/vidpochynok-v-karpatah-de-znajty-zhytlo-kraschi-bazy-vidpochynku-sadyby-ta-hoteli-na-dumku-lyudej/

    AtbildētDzēst